ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Privredna komora RS: Jačanje izvoznih kapaciteta preduzeća

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka i preduzećima “Metalac MBM” iz Dervente, “Vendom” iz Laktaša i “Elker” iz LJubinja realizuje projekat jačanja izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća, čija je vrijednost 219.181,44 KM.

Realizacijom projekta teži se uspostavljanju sistemskog pristupa koji će omogućiti malim i srednjim preduzećima jačanje konkurentnosti, a metalski sektor unaprijediće kapacitete za nastup na inostranom tržištu, saopšteno je danas iz Privredne komore Republike Srpske.

Biće osigurana i konstantna podrška za izvoz malih i srednjih preduzeća u metalskom sektoru, kreiranjem standardizovanog seta usluga “paketa usluga za podršku izvozu”.

Korisnici projekta su preduzeća iz sektora metalske industrije u Republici Srpskoj, izvozno orijentisana preduzeća iz drugih sektora, društvena zajednica u opštinama Derventa, Prijedor i Laktaši, te društvo u cjelini, navodi se u saopštenju Privredne komore Srpske.

Projekat finansira EU u okviru zajedničkog programa Unije i Vlade NJemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razoj u BiH. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+