ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

“Prijedorčanka” počela otkup ranih sorti voća

Objavljeno u PRIVREDA

PRIJEDOR, Preduzeće za preradu voća “Prijedorčanka” iz Prijedora započelo je otkup ranih sorti šljive i jabuke, a ove sezone planira otkupiti i preraditi ukupno 10 000 tona jabuke, šljive i kruške.

Ljiljana Vukelić, portparol ovog preduzeća rekla je danas Srni da će preraditi oko 5.000 tona raznih sorti jabuke, 4.000 tona šljive i oko 1.000 tona kruške, uglavnom viljamovke.

Ona je posebno naglasila da je “Prijedorčanka” zainteresovana da od domaćih voćara otkupi sve ponuđene količine kruške viljamovke.

U pogonima “Prijedorčanke” ove godine u planu je i prerada oko 150 tona drenjka, oko 100 tona borovnice i 30 do 40 tona plantažne maline, čiji otkup je u toku.

Vukelićeva je podsjetila da su tokom proljeća otkupli 150 tona višnje, 35 tona jagode, 30 tona kajsije i 20 tona maline.

“Prijedorčanka”, destilate i koncentrate sokova voća, te zamrznuto voće isporučuje domaćim i inostranim poslovnim partnerima, a proizvodi i desetak vrsta rakije.

Komentari |


Komentari (11)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+