ENERGETIKArs.com :: PINTEREST.rs Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

„Prijedorčanka“ počela otkup ranih sorti voća

Objavljeno u PRIVREDA

PRIJEDOR, Preduzeće za preradu voća „Prijedorčanka“ iz Prijedora započelo je otkup ranih sorti šljive i jabuke, a ove sezone planira otkupiti i preraditi ukupno 10 000 tona jabuke, šljive i kruške.

Ljiljana Vukelić, portparol ovog preduzeća rekla je danas Srni da će preraditi oko 5.000 tona raznih sorti jabuke, 4.000 tona šljive i oko 1.000 tona kruške, uglavnom viljamovke.

Ona je posebno naglasila da je „Prijedorčanka“ zainteresovana da od domaćih voćara otkupi sve ponuđene količine kruške viljamovke.

U pogonima „Prijedorčanke“ ove godine u planu je i prerada oko 150 tona drenjka, oko 100 tona borovnice i 30 do 40 tona plantažne maline, čiji otkup je u toku.

Vukelićeva je podsjetila da su tokom proljeća otkupli 150 tona višnje, 35 tona jagode, 30 tona kajsije i 20 tona maline.

„Prijedorčanka“, destilate i koncentrate sokova voća, te zamrznuto voće isporučuje domaćim i inostranim poslovnim partnerima, a proizvodi i desetak vrsta rakije.

Više

Komentari |


Komentari (9)

 • Tomislav

  prodajem krusku viljamovku oko 4,5t. cena po dogovoru. okolina Cacka. 064-38 075 38

 • radnik 24 h

  Dali je neko zainteresovan,za otkup borovnica na veliko.065/178-472

 • Sasa

  U prodaji rakija jabukovaca,jako povoljno i u pripremi berba kruske santa maria,butira i viljamovka.

 • Branislav Bojic

  PRODAJEM RAKIJU PREPECENICU, ZBOG HITNOSTI VEOMA POVOLJNO. NA STANJU 3000 LITARA. KOLICINU ODREDUJE KUPAC.
  064/32-33-904
  bbojickg@sbb.rs

 • rade m

  prodajem 200 litara domace sljivove rakije jacine 43 % lokacija rastusa – Teslic info 053-445-697CC

 • Vule

  Gde ima da se kupi destilat ili ekstrat, kako li se zove, od kruske, najbolje od viljamovke ? Koliko to kosta, meni bi trebalo pola litre ili najvise litar? Ko zna ?

 • Terzic Svetozar

  Prodajem 4 tone kruske Viljamovke…

  kontakt telefon: +381648304302
  Smederevska Palanka, Srbija

 • Radnik

  Prodajem Maglu! Magla je u izrazito dobrom stanju, puna vlage, lako se suši, veoma potrebni mali kapaciteti za smestaj. Cijena povoljna i bez PDV-a. Zvati ujutru rano kada se moze i pogledati, prije nego sunce grane, a postoji mogućnost i citavog dana, ako nas sunce bude slabo grijalo. Pozdrav i malo smijeha!

 • TODOROVIC DRGAN

  prodajem svježu višnju OBLAČINSKA.Zainteresovani neka se jave na 065/250573

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+