ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Preporuka dobavljačima da potpišu aneks ugovora sa Merkatorom

Objavljeno u PRIVREDA, TRGOVINA

SARAJEVO,  Pregovarački tim dobavljača Konzuma pozvao je dobavljače da potpišu aneks ugovora o poslovnoj saradnji sa “Merkatorom BiH” i nastave normalnu poslovnu saradnju sa “Konzumom BiH”. 

Poziv je upućen nakon jučešnjeg sastanka koji su u Sarajevu održali članovi Pregovaračkog tima dobavljača “Konzuma”, koji je formiralo Udruženje poslodavaca FBiH, s predstavnicima “Konzuma BiH” i Poslovnog sistema “Merkator”.

“Potpisivanje aneksa ugovora moguće je nakon što su ispunjeni preduslovi, odnosno, donesena odluka Privremenog vijeća povjerilaca `Agrokora` o razdvajanju `Konzuma BiH` i `Merkatora BiH`, te dokapitalizaciji `Konzuma BiH`”, saopšteno je iz “Konzuma BiH”.

Privremeno vijeće povjerilaca “Agrokora” donijelo je prošle sedmice u Zagrebu odluku o davanju saglasnosti povjeriocu za dokapitalizaciju “Konzuma BiH” u iznosu od 68,7 miliona KM kroz društva “Ledo” Čitluk i Sarajevski kiseljak.

Vijeće je podržalo i odluku da “Agrokor” “Konzumu BiH” obezbijedi svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona KM. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+