ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Prepolovljena dobit „Autocesta FBiH“

Objavljeno u EKSKLUZIVNO, FINANSIJE

SARAJEVO, Dobit preduzeća „Autoceste FBiH“ prošle godine je iznosila 40,7 miliona KM i prepolovljena je u odnosu na dobit ostvarenu prije pet godina kada je iznosila 86,3 miliona maraka, prenosi portal CAPITAL.

Najveću dobit „Autoceste FBiH“ imale su 2012. godine, a od tada se taj profit konstantno topio.

Prema finansijskim izvještajima ovog preduzeća, lani su imali prihod od 108,8 miliona KM i dobit od 40,7 miliona KM, dok su 2012. imali prihod od 100,9 miliona KM, a dobit od 86,3 miliona KM.

„Autoceste“ su 2015. godine profit od 40,4 miliona KM, a godinu ranije 48 miliona, dok su 2013. poslovali u plusu od 76 miliona maraka.

Proteklih godina „Autoceste“ su povećavale i broj zaposlenih, pa su tako u 2016. imale 354 radnika, odnosno 218 radnika više nego prije pet godina kada su zapošljavali njih 136.

I „Autoputevi RS“ su u prošloj godini imali drastičan pad dobiti – za čak 14,5 miliona KM u odnosu na 2015, što je najlošiji finansijski rezultat „Autoputeva RS“ u zadnjih pet godina.

Ovo javno preduzeće je u prošloj godini imalo dobit od samo 1,97 miliona KM, dok su godinu ranije završili sa profitom od čak 16,5 miliona maraka.

CAPITAL: M. Č.

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+