Capital.ba

Povećati godišnji broj putnika na 50.000

20.02.2008. / 14:08

BANJALUKA,  Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović rekao je danas da će Ministarstvo preduzeti sve što je potrebno da bi bilo poboljšano stanje na Aerodromu u Banjaluci, a godišnji broj putnika povećan sa 4 000 na 50 000, koliko je bilo 2000. godine.

“Prve aktivnosti na tom planu biće otvaranju novih linija prije svega za Salcburg, što je u toku, i još nekih letova za posebno interesantne destinacije kao što je Jadransko more u ljetnjem periodu”, najavio je Čubrilović  nakon sastanka sa menadžmentom Aerodroma i Direkcije za civilnu vazdušnu plovidbu RS.

On je naglasio da je Vlada RS obezbijedila oko 6.000.000 KM za ulaganja u opremu da bi aerodrom bio osposobljen za veće poslove.

“Planovi Vlade RS jesu da formiranjem `Skaj Srpske` i nabavkom dvije letjelice omogući domaćim avio – kompanijama da pregovaraju uspostavljanju letova interesantnih za građane RS”, rekao je Čubrilović.

On je napomenuo da je osposobljavanje Aerodroma u Banjaluci način i da se pomogne Direkciji za civilnu vazdušnu plovidbu RS, a da je drugi način reorganizacija Direkcije za kontrolu letenja u BiH i premještanje sjedišta u Banjaluku.

Direktor Direkcije za civilnu vazdušnu plovidbu RS Dejan Todorović naglasio je da je Čubrilović pružio punu podršku za dosadašnji rad ove ustanove, naročito kad je riječ o kontroli letenja.

“Projekat uspostavljanja kontrole letenja na nivou BiH traje već tri godine, a direktor Direkcije za kontrolu letenja u BiH ignoriše odluku Savjeta ministara da sjedište bude premješteno u Banjaluku“, rekao je Todorović.

On je naglasio da je sa Čubrilovićem razgovarao i o razvojnim projektima koji se odnose na aerodrome u Trebinju i na Sokocu, te izgradnje mreže heliodroma u RS.

Direktor Aerodroma Banjaluka Velimir Bobić izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posjete Čubrilovića.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!