ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Potpisan ugovor o osnivanju osiguravajuće kuće Sogas

Objavljeno u ENERGETIKA

BEOGRAD,  Javno preduzeće Srbijagas potpisalo je danas sa ruskim Gaspromom ugovor o osnivanju zajedničke osiguravajcuhe kompanije Sogas u Srbiji, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

On je agenciji Beta kazao da će osnivački kapital nove osiguravajuće kuće biti šest miliona evra, od čega će 2,9 miliona evra izdvojiti Srbijagas, preostalih 3,1 milion ruska strana, koja će biti vlasnik 51 odsto Sogasa.

“Očekujem da će u naredne tri do četiri sedmice biti prikupljene sve dozvole za osnivanje Sogasa u Srbiji”, kazao je Bajatović.

Kako je precizirao, u ponedjeljak će biti upućen zahtjev Komisiji za zaštitu konkurencije u Srbiji, a nakon toga i zahtjev Narodnoj banci Srbije za dozvolu za rad nove osiguravajuće kompanije.

Bajatović je kazao i da je završeno unošenje imovine Srbijagasa u zajedničko preduzeće sa Gaspromom za podzemno skladište gasa u “Banatski dvoru”.

“Ostalo je još da Gasprom uplati 40 miliona evra za zajedničko preduzeće i ustupi 250 miliona kubnih metara gasa koji su upumpani u skladište”, kazao je on.

Bajatović je kazao i da je pokrenut rad preduzeće Progresgas trejding, u vlasništvu Gasproma i Srbijagasa, koje će se baviti izvozom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na rusko tržište.

“Dogovoren je izvoz sjemena u Rusiju, a planiran je izvoz konditorskih proizvoda, kao i prerađevina od mesa”, kazao je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović. Beta

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+