ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Potonuo profit Rajanera

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

rajanerDABLIN, Godišnji profit irskog niskotarifnog avioprevoznika Rajanera (Ryanair) potonuo je prvi put u posljednjih pet godina, zbog nižih cijena karata i skupljeg goriva.

Zarada prije oporezivanja smanjena je za osam odsto, na 523 miliona evra, u godini dana zaključno sa martom 2014. godine, što je niže u odnosu na rekordan neto profit od 569 miliona evra iz 2012/2013. godine, a posljedica je nižih cijena karata koje su uvedene da bi se neutralisala slaba tražnja, navodi se u saopštenju Rajanera, a prenosi Frans pres.

“Iako smo razočarani što je profit umanjen za osam odsto na 523 miliona evra, mi smo u septembru prošle godine brzo reagovali na slabije okruženje kroz obaranje cijena karata”, izjavio je izvršni direktor Rajanera, Majkl O’ Leri.

Prema saopštenju kompanije, broj putnika je u protekloj finansijskoj godini porastao za tri odsto na 81,7 miliona, dok su prihodi takođe uvećani za tri odsto na 5,03 milijarde evra. Tanjug

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+