ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Poslanici sutra o budžetu za 2011. godinu

Objavljeno u FINANSIJE, NAJAVE DOGAĐAJA

SARAJEVO, Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH trebalo bi da sutra na sjednici u Sarajevu razmatraju po hitnom postupku Prijedlog budžeta FBiH za 2011. godinu u vrijednosti od 1,699 milijardi KM i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta, koje je danas utvrdila Vlada FBiH.

Ovogodišnji prijedlog budžeta je manji za 164 miliona KM u odnosu na prošlogodišnji, a u odnosu na njegovo izvršenje manji za 35 miliona KM.

Novoizabrana predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Karolina Pavlović izjavila je danas Srni da će sjednica ovog doma na kojoj će biti razmatran Prijedlog budžta FBiH za ovu godinu biti održana u subotu, 26. marta, kako je i planirano.

“Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi trebalo da bude usvojen budžet FBiH ide normalno kako je i dogovoreno”, izjavila je Pavlovićeva.

Parlament Federacije BiH po hitnom postupku razmatra budžet za ovu godinu jer 31. marta ističe odluka o privremenom finansiranju koju je početnom godine nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+