ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Poreska uprava FBiH: Neevidentiranje prometa u firmama čiji su osnivači Arapi

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, Službenici Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ su u kontroli većeg broja pravnih lica, čiji su osnivači arapski državljani uglavnom utvrdili neevidentiranje prometa i neposjedovanje fiskalnog uređaja.

U Službi za odnose sa javnošću Poreske uprave FBiH kažu da je određeni broj inspekcijskih kontrola sproveden na osnovu podataka dobijenih od Službe za poslove sa strancima BiH, a da je jedan dio izvršen na osnovu podataka kojima raspolaže Poreska uprava.

Kod kontrolisanih poreskih obveznika nisu utvrđeni veći iznosi poreskih obaveza, ni postojanje osnova sumnje koji bi ukazali na utaju poreza, a utvrđene nepravilnosti uglavnom se odnose na neevidentiranje prometa i neposjedovanje fiskalnog uređaja, piše “Glas Srpske”.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH otkrili su u akciji “Nekretnine” da državljani Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Sirije, Libije i Saudijske Arabije registruju fiktivne firme samo radi kupovine nekretnina.

Od kontrolisanog 691 pravnog lica, 499 nije pronađeno na navedenim adresama, a strani državljani, vlasnici 127 firmi nikada nisu ni ušli u BiH. Glas Srpske

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+