ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Poreska kontrola u „Šumama RS“ otkrila dug od četiri miliona KM

Objavljeno u EKSKLUZIVNO, FINANSIJE, PRIVREDA

BANJALUKA, Poreska uprava Republike Srpske utvrdila je u kontrolama prošlog mjeseca neizmirene obaveze „Šuma RS“ u iznosu od 4,1 miliona maraka, prenosi poslovni portal CAPITAL.ba.

Poreska uprava RS kontrolisala je poslovanje „Šuma RS“ u periodu od aprila 2011. do kraja prošle godine, te utvrdila da u tom periodu nisu platili 4,1 miliona KM obaveza.

Vršilac dužnosti direktora „Šuma RS“ Risto Marić rekao je danas za CAPITAL da se radi o obavezama prema lokalnim zajednicama koje su nastale u vrijeme kada on nije bio na čelu ovog javnog preduzeća.

On je istakao i da je veći dio tih obaveza plaćen, te da očekuje da će do kraja godine biti plaćen i preostali dio.

„Radi se o 3,6 miliona KM duga i nešto više od 400.000 KM kamata. Od tih 3,6 miliona KM sa današnjim danom je plaćeno 2,8 miliona KM, iduće sedmice planiramo da platimo još 600.000 KM, a ostatak do kraja godine“, rekao je Marić.

CAPITAL: M. Č.

 

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+