ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ponuđen zagarantovan otkup krastavaca

Objavljeno u PRIVREDA

krastavciNOVI GRAD, Poljoprivredna zadruga “Agromerkantilija” iz Velike Kladuše ponudila je danas zagarantovan otkup proizvođačima krastavaca “kornišona”, jagoda i malina sa područja opštine Novi Grad.

Osnivač “Agromerkantilije” Senad Ćatić rekao je da Zadruga obezbjeđuje kompletan repromaterijal, sadni materijal, zaštitna sredstva i mineralna đubriva.

Maksimalne površine i količine nisu određene, ali je za organizovanje kooperantskih centara neophodna proizvodnja na minimalno pet dunuma.

Ćatić je naveo da će za poljoprivredne proizvođače biti organizovana i prezentacija tehnologije proizvodnje ovih kultura.

Osim otkupa, Zadruga garantuje i povoljne cijene koje se tokom cijele sezone ne mijenjaju – krastavci prve prve klase koštaju 1,10 KM, maline tri KM i jagode dva KM po kilogramu.

Uložena sredstva kooperanti vraćaju kroz otkup proizvoda.

Prema riječima Ćatića, “Agromerkantilija” iz vlastite proizvodnje i od kooperanata godišnje isporuči između tri i pet miliona kilograma krastavaca.

Zadruga “Agromerkantilija” ima ukupno 3.66 kooperanata u svim opštinama Unsko-sanskog kantona i u Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Kostajnici u Republici Srpskoj.

Naredni sastanak predstavnika Zadruge i novogradskih poljoprivrednika biće organizovan naredne sedmice.

U međuvremenu će opštinski Odsjek za poljoprivredu, koji je i pokrenuo te aktivnosti, prikupiti podatke o zainteresovanim za pokretanje proizvodnje i o površinama koje planiraju zasijati. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+