ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Poljska još neće uvoditi evro

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

VARŠAVA, Poljska bi mogla da razmotri usvajanje evra tek za deset ili dvadeset godina, kada dostigne nivo razvoja mikro i makroekonomije koje imaju zemlje evrozone, izjavio je ministar ekonomskog razvoja Poljske Mateuš Moravecki. 

Moravecki je rekao da Poljska još nema privredne i industrijske standarde koje imaju zemlje evrozone, kako po pitanju razvoja, tako i po pitanju visine plata, kao i slobode kretanja službi.

“Kada bismo za deset ili dvadeset godina razvoja dostigli mikro i makroekonomske parametre, onda bi bilo moguće razmotriti tu opciju”, rekao je Moravecki.

Moravecki je dodao da bi uvođenje evra u Poljskoj bilo moguće samo putem referenduma, pošto se u Ustavu Poljske navodi poljski zlot kao zvanična nacionalna valuta, prenosi “Sputnjik”. Srna

Ključne riječi:  , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+