ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Pogoršana prognoza za dugoročno zaduživanje Hrvatske u devizama

Objavljeno u FINANSIJE

ZAGREB, Agencija za kredintni rejting “Mudis” izmijenila je prognozu iz stabilne u negativnu za važeći rejting Hrvatske banke za obnovu i razvoj /HBOR/ za dugoročno zaduživanje u stranoj valuti “Baa3”.

U skladu s tim izmijenjena je i prognoza iz stabilne u negativnu za rejting HBOR-a /P/ “Baa3” za neosigurane srednjoročne vrijednosne dužničke papire s prvenstvom isplate, saopšteno je iz ove međunarodne agencije.

Ovu izmjenu podstakla je nedavna promjena prognoze iz stabilne u negativnu za važeći rejting Hrvatske “Baa3” za zaduživanje u domaćoj valuti.

U agenciji napominju da će rejting Razvojne banke u 100 odstotnom vlasništvu države biti podignut ili snižen u skladu s rejtingom Hrvatske za izdavanje obveznica u domaćoj valuti. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+