ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Podaci iz njemačke industrije podigli evropske indekse

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Evropske akcije porasle su u poslijepodnevnim satima, nakon što je najnoviji izvještaj pokazao da su porudžbine u njemačkoj industriji zabilježile rast veći od prognoziranog.
U februaru je njemačka industrija zabilježila 2,4-odstotni rast porudžbina, nasuprot očekivanih 0,6 odsto, pokazali su podaci njemačkog ministarstva privrede i tehnologije. Na godišnjem su nivou narudžbine u februaru skočile za 20,1 odsto. Pod uticajem tih podataka, njemačke kompanije ThyssenKrupp i BASF ojačale su 2,60, odnosno 1,42 odsto. Među dobitnicima našle su se i bankarske grupacije, njemačka Commerzbank (+4,3 odsto) i italijanska Intesa Sanpaolo (+5 odsto), nakon što su objavile detalje o planovima za dokapitalizaciju.

Prema posljednjim Bloombergovim podacima, londonski FTSE 100 porastao je 0,57 odsto, frankfurtski DAX 0,55 odsto, a pariški CAC 40 za 0,16 odsto. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 popeo se 0,25 odsto na 281,60 bodova.

Indeksi na Wall Streetu trenutno bilježe lagani rast. Dow Jones Industrial Average ojačao je 0,13 odsto, Nasdaq Composite 0,02 odsto, a Standard & Poor's 500 za 0,01 odsto. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+