ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Počinje isplata penzija za april

Objavljeno u FINANSIJE

penzioneriBIJELJINA, U Republici Srpskoj danas počinje isplata aprilskih penzija za 240.151 korisnika, najavljeno je Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Srpske.

Prosječna penzija iznosi 314 KM i predstavlja 39,3 odsto prosječne plate u Republici Srpskoj. Najniža penzija za minimalan staž od 15 godina iznosi 160 KM, a najviša penzija je 1.598 KM.

Za isplatu penzije za april potrebno je 73,14 miliona KM u neto iznosu, odnosno 74,3 miliona KM u bruto iznosu.

Prihod po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u aprilu je 63,9 miliona KM, a iz budžeta Republike Srpske Fondu je doznačeno 13 miliona KM.

Fond PIO isplaćuje penzije za 198.437 korisnika u Republici Srpskoj i 41.714 korisnika sa prebivalištem van Republike.

Broj penzionera od početka ove godine do kraja aprila povećan je za 1.575 korisnika.

Starosne penzije čine 50,79 odsto ukupne strukture penzija, porodične 31,84 odsto, invalidske 17,22 odsto i ostala prava 0,15 odsto.

Iz isplate penzija za april isključeno je 1.609 korisnika, i to zbog nedostavljanja potvrde o životu 1.263 korisnika, zbog nedostavljanja jedinstvenog matičnog broja 21 korisnik, dok je 65 korisnika isključeno jer nisu dostavili školske potvrde za djecu do 19 godina, kao i 260 korisnika koji nisu dostavili potvrde za studente.

Pravo na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje i naknada za tuđu pomoć i njegu prima 358 korisnika. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+