ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Počeo sastanak premijera Srpske i BORS-a

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, U zgradi Vlade Republike Srpske počeo je sastanak premijera Srpske Aleksandra Džombića sa predstavnicima Boračke organizacije Srpske.

Sastanku, koji je počeo u 16.20 časova u kabinetu premijera, prisustvuju i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić, ministar pravde Džerard Selman i ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović.

Kao predstavnici boračkih kategorija sastanku prisustvuju predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Pantelija Ćurguz, predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija, kao i predstavnici regionalnih boračkih organizacija.

Boračka organizacija Republike Srpske traži od Vlade da obezbijedi dodatna novčana sredstva da bi bile anulirane posljedice koje su nastupile primjenom Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić ocijenio je sinoć da se treba i da se može pronaći rješenje koje će umiriti nezadovoljstvo boračkih kategorija.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić i predstavnici BORS-a postigli su 21. marta dogovor kojim se Fond PIO Srpske i resorno ministarstvo zadužuju da izračunaju koliko je novca potrebno da se nadoknadi borački dodatak na mjesečnom nivou za 10. 000 do 11. 000 penzionera iz boračkih kategorija.

Džombić je tada rekao da će naredni sastanak sa predstavnicima BORS-a biti održan 29. marta kada će biti poznate ove kalkulacije. On je naveo da će Vlada, zajedno sa BORS-om, obezbijediti najneophodniji dio novca da bi se ublažilo nezadovoljstvo 10. 000 do 11. 000 pripadnika boračkih kategorija. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+