Počela 12. “Kestenijada”
10.10.2009. / 10:35
KOSTAJNICA, U Kostajnici je sinoć otvorena 12. turističko- kulturno-privredna manifestacija ”Kestenijada”, najpoznatije obilježje ove opštine i jedinstvena manifestacija na prostoru Republike Srpske (RS).
U prostorijama ovdašnje Narodne biblioteke otvorena je trodnevna izložba ženskih ručnih radova, a u sali bioskopa “Kozara” održano je veče folklora u kojem su učestvovala kulturno-umjetnička društva iz Kostajnice i Novog Grada, te etno grupa “Moštanica” iz Kozarske Dubice.
U okviru ove manifestacije danas će na gradskom trgu biti održan kulturno-umjetnički program i defile učenika Osnovne škole “Petar Mećava” u kreacijama od kestena i jesenjih plodova.
Večeras u 18.00 časova u opštinskoj Vijećnici biće održano stručno predavanje o pitomom kestenu, a u 20.00 časova publika će imati priliku da pogleda pozorišnu predstavu ”Bluz osmijeh” banjalučkog DIS pozorišta.
Sutra trećeg dana ovogodišnje Kestenijade, predviđena je gastro prezentacija Lovačkog udruženja ”Balj” i Sportsko-ribolovnog udruženja ”Mrena”, kao i prezentacija tradicionalnih jela kostajničkog kraja.
Obilježavanje dana kestena već tradicionalno uključuje i trodnevno pečenje i besplatno dijeljenje kestenja na ulicama grada.
Kestenijada je 2007. godine uvrštena u program manifestacija od republičkog značaja.
Pokrovitelji su Ministarstvo trgovine i turizma RS i opština Kostajnica
Komentari
Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]