ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Poboljšati položaj penzionera

Objavljeno u FINANSIJE

PRNJAVOR, Udruženje penzionera Republike Srpske smatra da način raspodjele društvenog dohotka na republičkom nivou treba da bude promijenjen zvog nepravičnosti prema građanima i uložiće maksimalne napore da stvori bolji sistem penzijskog osiguranja, izjavio je predsjednik Udruženja Rade Rakulj.

Rakulj  je rekao danas na sjednici Udruženja penzionera opštine Prnjavor da su osnovni zahtjevi republičkog Udruženja da uplatioci doprinosa znaju u šta i kome idu sredstva, što je materijalno pravo, a da onima, koji su stekli neku zaslugu u društvu, finansiranje treba biti omogućeno iz republičkog budžeta.

Poslanik u Narodnoj skupšini Republike Srpske Ilija Stančević napomenuo je da penzije u Republici Srpskoj nisu usklađivane od 2003. godine, istakavši kako su penzioneri u teškoj situaciji.

Stančević je rekao da veliki broj penzionera u Srpskoj, pa i u Prnjavoru, prima 160 maraka penzije upitavši kako čovjek sa tako malo novca da podmiri sebe i članove svoje porodice.

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Prnjavor Risto Preradović poručio je da će ova organizacija podržati sve odluke koje budu donesene u korist penzionera na nivou Srpske.

Na današnjoj skupštini razmatrani su prošlogodišnji izvještaj o radu i plan aktivnosti u ovoj godini.

Udruženje penzionera opštine Prnjavor broji oko 4 000 aktivnih članova koji penzije primaju u RS i oko 470 penzionera, koji penzije primaju iz država bivše Jugoslavije i evropskih zemalja.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+