ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Plenković: Nastaviti restrukturisanje i očuvati poslovanje

Objavljeno u OSTALO

ZAGREB, Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da od vanredne uprave koncerna “Agrokor” očekuje da nastavi proces restrukturisanja u saradnji sa povjeriocima i da dođe do nagodbe koja će omogućiti održivost poslovanja i očuvanja radnih mjesta.

Osvrnuvši se na nedavno objavljivanje revizorskih izvještaja za “Agrokor” i njegova povezana društva, Plenković je rekao da je stanje poslovnih knjiga i realno stanje otkrilo dubinu problema koji su postojali u koncernu.

Plenković na početku sjednice Vlade naveo da je bilo nužno angažovanje jedne od vodećih svjetskih revizorskih kompanija radi prikazivanja realnog stanja, prenose hrvatski mediji.

Povjerenik Vlade Hrvatske za “Agrokor” Ante Ramljak ranije je predstavio revizorski izvještaj za “Agorkor”, nakon čega je naveo da je podnio krivičnu prijavu protiv odgovornih lica koja su prošle godine upravljala koncernom.

Nakon revizije, ukupna imovina ovog koncerna manja je za 21,7 milijardi kuna /2,9 milijardi evra/ u odnosu na finansijski izvještaj za 2015. godinu, odnosno vrijednost koju je prikazivala bivša uprava na čelu sa Ivicom Todorićem. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+