ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Pavlović banka povećala osnovni kapital

Objavljeno u FINANSIJE

BIJELJINA, Pavlović Internacional banka je u aprilu uvećala osnovni kapital za milion konvertibilnih maraka za šta je ovih dana dobila i rješenje Centralnog registra hartija od vrijednost, a uskoro se očekuje i saglasnosti Agencije za bankarstvo za raspodjelu 738 hiljada KM neto dobiti ostvarene u 2014. godini.sarajevo

Osnovni razlog za dokapitalizaciju kako ističu u Pavlović banci je jačanje kreditnog potencijala za finasiranje uglavnom poljoprivrede, malog i srednjeg biznisa kao ključnih segmenta ekonomskog razvoja Republike Srpske.

Izvještaj o poslovanju banke u 2014. godini potvrđuje dobru poslovnu politiku koja obezbjeđuje trend rasta dobiti i sve većeg povjernja klijenata“, navodi se u saopštenju Pavlović banke.

Bruto dobit banke prošle godine iznosila je 953.056 KM i veća je za oko 90 hiljada KM, odnosno za 10,4% u odnosu na 2013. godinu.

Neto dobit je bila 738.024 KM i veća je za oko 100 hiljada KM ili 15,7%.

U proteklom period nastavljene su i aktivnosti kontinuiranog ulaganja u opremanje poslovnica širom Republike Srpske. Od nedavno građani Istočnog Sarajeva usluge Pavlović banke mogu koristiti u modernom i funkcionalnom   prostoru u ulici Nikole Tesle. U poslovnom prostoru od 105 kvadratnih metara sve je uređeno tako da zaposleni brzo i kvalitetno mogu odgovoriti na sve zahtjeve klijenta. U toku su i pripreme za otvaranje ekspoziture u Prijedoru koja će biti smještena u Kozarskoj ulici kao i šaltera koji će biti smješten na Nešković pumpi u tom gradu“, navodi se u saopštenju.

PR

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+