ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Pametni telefoni koji ruše rekord – milion za 48 sati

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Za kinesku kompaniju Šaomi (Xiaomi) protekli mjesec bio je izrazito poslovno uspješan, barem što se tiče poslovanja s pametnim telefonima. 

Tokom septembra Xiaomi je prodao preko 10 miliona svojih pametnih telefona.

Takav uspjeh najprije je bio moguć zahvaljujući velikim uspjesima na indijskom tržištu, gde je Xiaomi u online akcijama na internet stranicama Flipkart i Amazon za samo 48 sati uspio da proda milion pametnih telefona, najviše Redmi Note 4 modela.

To ujedno znači da bi se kineska kompanija tokom 2017. godine mogla oporaviti od prošlogodišnjeg pada prodaje, kada je broj prodanih pametnih telefona pao sa 70 miliona iz 2015. godine na 58 miliona tokom 2016. godine.

Prema pisanju portala DigiTimes krajem avgusta, kada još nisu bili poznati septembarski prodajni rezultati, Xiaomi bi tokom trećeg kvartala ove godine trebao da proda između 25 i 30 miliona svojih pametnih telefona.

To su podaci koji će zasigurno pomoći Xiaomiju koji uskoro izlazi na berzu. Seebiz

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+