ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Pale: Usvojen izvještaj o radu javnih preduzeća

Objavljeno u OSTALO

palePALE, Skupština opštine /SO/ Pale usvojila je danas izvještaj o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini čiji je osnivač opština.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da sva preduzeća posluju stabilno s obzirom na okolnosti.

“Kulturno-sportski centar, Centar za socijalni rad i obdanište nemaju finansijskih gubitaka. Opozicija i vlast nisu imali primjedbe na usluge koje pružaju ta preduzeća”, naveo je Kovačević.

On je napomenuo da opština izdvaja znatna sredstva za rad tih preduzeća, ali i podsjetio da su ta preduzeća vraćena opštini u teškom položaju i finansijskoj situaciji.

“Mnoge okolnosti utiču na rad tih preduzeća i ona imaju problema, ali građani, kada je riječ o njihovim uslugama, to ne osjete”, naveo je Kovačević.

Odbornik Momir Blagojević /Pokret za naš grad/ smatra da opština finansijski i organizaciono nedovoljno podržava ova preduzeća, a da pomoć izostaje i u stvaranju tehničkih i drugih uslova.

On ističe da je izvještaj o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova dokument koji treba da služi kao osnova za formiranje politike u toj oblasti i utvrđivanju uslova pod kojima se te djelatnosti mogu vršiti.

“Lokalna zajednica ne obezbjeđuje uslove da javna preduzeća mogu u cijelosti obavljati svoje usluge, a to su, prije svega, odnosi na obezbjeđenju finansijskih i organizacionih uslova”, naveo je Blagojević i dodao da je ove godine bilo skoro milion maraka gubitka u četiri javna preduzeća.

Na sjednici je razmatran i prijedlog odluke o utvrđivanju interesa opštine Pale za izgradnju pogona za obradu i reciklažu komunalnog čvrstog otpada.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević objasnio je da se jedna firma obratila opštini sa namjerom da izvrši reciklažu smeća na gradskoj deponiji.

“Time završavamo priču o deponiji, paljenju smeća i ugrožavanju stanovništva. Reciklažom bi smanjili lagerovanje smeća na deponiji i tako riješili problem komunalnog otpada”, pojasnio je Kovačević.

Odbornici su razmatrali i informaciju o stanju elektro-mreže visokog i niskog napona na području opštine Pale, informaciju o radu nevladinih organizacija koje se finansiraju iz budžeta opštine Pale, kao i informaciju o stanju javnog prevoza na području opštine.

Odbornici su danas usvojili i prijedlog odluke o utvrđivanju nacrta izmjena i dopuna Regulacionog plana dijela posebnog područja “Jahorina”, prijedlog odluke o utvrđivanju nacrta izmjena i dopuna Regulacionog plana “Pale-Centar”, zatim prijedlog odluke o rasporedu poslovnih djelatnosti na području opštine Pale, prijedlog odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o administrativnim taksama. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

  Komentariši

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  (obavezno)

  Pravila komentarisanja

  Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje,

  Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

  Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu info@capital.ba

  A- A A+