ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ovonedjeljni promet 4,96 miliona evra

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA

BEOGRAD, U trgovanju na Beogradskoj berzi ove nedjelje je ostvaren promet od 512,6 miliona dinara ili oko 4,96 miliona evra, što je za 45,3 odsto više u odnosu na prethodnu nedjelju.

Najtrgovanije akcije ove nedjelje su bile akcije Naftne industrije Srbije /NIS/, kojima je trgovano u iznosu od 104,4 miliona dinara ili oko milion evra i čija je cijena na sedmičnom nivou iznosila od 471 dinar ili 4,54 evra do 480 dinara ili 4,62 evra po akciji, objavljeno je na internet stranici Beogradske berze.

Drugo mjesto po vrijednosti prometa zabilježile su akcije beogradske Komercijalne banke, dok treće mjesto zauzimaju akcije Aerodroma Nikola Tesla, kojima je trgovano u iznosu od 55,2 miliona dinara ili oko 532.000 evra.

Od ukupno 33 akcije koje su zabilježile rast cijene na tržištu Beogradske berze, na prvom mjestu su akcije “Globos osiguranja” iz Beograda, čija je cijena juče bila za 6,67 odsto viša u odnosu na prethodnu nedjelju. Rast cijene od preko pet odsto zabilježen je i za kompanije “Tigar” Pirot.

Indeks najlikvidnijih akcija Beogradske berze – BELEKS 15 imao je rast vrijednosti u protekloj nedjelji i posljednju vrijednost na nivou od 761,08 indeksnih poena, što je za 0,14 odsto više u odnosu na prethodni petak.

Sa druge strane, opšti indeks srpskog tržišta kapitala – BELEKS lajn bilježi negativnu promjenu vrijednosti i pad od 0,57 odsto na nivo od 1.417,70 indeksnih poena.

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+