ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Otvoren tunel ispod rijeke Jangcea

Objavljeno u ZANIMLJIVOSTI

PEKING, U saobraćaj je pušten 3,63 kilometra dug tunel ispod najveće kineske rijeke Jangce.
 Tunel, čija je izgradnja koštala dve milijarde juana (oko 300 miliona dolara), trebalo bi da smanji saobraćajne gužve u gradu Vuhan, u centralnom dijelu zemlje, prenio je Rojters, pozivajući se na pisanje lokalne štampe.
 Tunel bi trebalo da skrati vrijeme putovanja od jedne do druge obale rijeke na sedam, sa sadašnjih u prosjeku 30 minuta.
Kina je, četvrta svjetska ekonomija, koja troši ogromne sume novca na izradnju infrastrukture, u naporu da olakša ekonomiji, koja  usporava zbog svjetske ekonomske krize.
 U planu je, do 2010. godine, izgradnja još dva tunela ispod Jangcea – u Nanđingu, glavnom gradu istočne provincije Djiangsu i u finansijskoj prestonici, Šangaju.
 Kina je u maju pustila u saobraćaj najduži most preko mora na svijetu, vrijedan 12 milijardi juana, koji povezuje Šangaj sa lukom Ningbo.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+