ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Otvoren Sajam Automehanika

Objavljeno u PRIVREDA

ISTANBUL, Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da je danas u Istanbulu otvoren Međunarodni sajam Automehanika koji će trajati do 10. aprila i da je Srbija zemlja partner te manifestacije.

Kako se navodi, na sajmu Automehanika izlaže više od 1.000 izlagača iz 40 zemalja, a nastup 10 kompanija i dva klastera srpske automobilske industrije organizovala je PKS.

Potpredsjednik PKS-a Mihailo Vesović, kazao je na “Forumu srpske auto industrije”, koji je organizovan nakon otvaranja sajma, da je auto industrija jedna od najperspektivnijih industrijska grana u Srbiji, sa tradicijom dužom od pet decenija.

“Autoindustriju karakterišu veliki proizvodni kapaciteti, visoka tehnološka i tehnička opremljenost, inovativnost u proizvodnim procesima, stručnost kadrova, standard i funkcionalnost proizvoda i posjedovanje licenci vodećih svjetskih proizvođača automobila”, kazao je on.

Prema riječima Vesovića, interesovanje za gradnju fabrika koje prave dijelove za automobilsku industriju je veoma veliko i to ne samo za Fijat, već i za druge svjetske automobilske brendove.

On je dodao da je u Kragujevcu već ponestalo mjesta za investitore, pa se planiraju nove industrijske zone u Nišu, Svilajncu, Šapcu i Zrenjaninu.

“Prednosti investiranja u srpsku auto industriju su povoljnost uslova za proizvodnju u odnosu na zemlje u okruženju, stimulacije za otvaranje novih radnih mjesta, najniža stopa poreza na dobit u Evropi i razne poreske olakšice”, kazao je on.

Potpredsjednik PKS je naglasio i mogućnost bescarinskog izvoza određenih komponenti u zemlje Jugoistočne Evrope, Rusije, Bjelorusije i Kazahstan. Emg.rs

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+