ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Otvoren 3,5 miliona evra vrijedan pogon u fabrici guma u Rumi

Objavljeno u PRIVREDA

RUMA, U Fabrici guma Mitas u Rumi danas je pušten u rad novi pogon za proizvodnju guma za poljoprivrednu mehanizaciju, vrijedan tri i po miliona evra.

Proizvodnja je namijenjena uglavnom izvozu, a češki proizvođač CGS holding pneumatike proizvodi za rusko tržište, s obzirom da Rusija i Srbija imaju potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini, rečeno je na otvaranju.

Predsjednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je svaka druga kompanija koja je došla u Vojvodinu ušla i u proces reinvestiranja u proteklim godinama.

Precizirao je da je prošle godine 25 kompanija dodatno investiralo oko 160 miliona evra u pogone koji već postoje, uz zapošljavanje ,velikog broja ljudi”.

Pajtić je dodao da je u Vojvodinu uloženo oko 800 miliona evra, kroz proces reinvestiranja i novih investicija u fabrikama koje su već privatizovane. Emg.rs

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+