ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Otkrivena Twitterova tajna – posluju s gubitkom

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT

NJUJORK, Da bi u 2010. skupili zaradu od 28.5 miliona dolara, Twitter je morao potrošiti trostruko toliko novaca, što je dovelo do neto gubitka od 67,8 miliona dolara.

Iako je 2011. bila nešto bolja, opet se poslovalo sa gubitkom: na prihod od 23,8 milona dolara Twitter je imao neto gubitak od 25,8 milona dolara do kraja aprila te godine.

Teško da je Twitteru krenulo puno bolje nakon toga, jer Gawkerov izvor otkriva kako im raste i potrošnja: broj zaposlenika skočio je sa 450 ljudi sredinom 2011. na gotovo 900.

U avgustu, Twitter je procijenjen na 8.4 milijarde dolara, a od investitora je dobio 400 miliona dolara. Uz to, investitori su kupili još 400 miliona dolara u akcijama, a naknadno je prodano još 300 miliona dolara u akcijama. Uz toliko gotovine u banci, Twitter zaista ne ovisi o povećanju svog prihoda. Business.hr

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+