ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Orao Kosmos i Famos počinju proizvodnju za potrebe vojske Srbije

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA – Orao Kosmos i Famos u narednom periodu počinju proizvodnju i remont dijelova te vojne tehnike za potrebe vojske Republike Srbije, zaključak je sastanka održanog između Petra Đokića, ministra industrije, energetike i rudarstva RS i Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije.Orao Kosmos i Famos počinju proizvodnju za potrebe vojske Srbije

Istaknuta je takođe i mogućnost ulaska Srbije u vlasništvo ovih preduzeća kao i formiranje novih što će se još detaljnijom analizom razmotriti u narednom periodu.

“Politički odnosi RS i Srbije nikada nisu bili na višem nivou nego što su sada, a vrijeme je da i ekonomski budu na istom nivou. Srbija je zainteresovana za ulaganja u ova preduzeća koja će se meriti milionima evra”, kazao je Vulin.

Đokić je rekao da ne očekuje probleme od strane institucija BiH kada je u pitanju prelazak dijelova i opreme koji treba da budu remontovani preko granice BiH.. Nezavisne novine

 

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+