ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Opština ima 600 zaposlenih

Objavljeno u POSAO

KUPRES, Na području opštine Kupres u javnom i privatnom sektoru zaposleno je ukupno 600 radnika ili 15 odsto ukupne populacije koja živi u ovoj opštini, izjavio je opštinski načelnik Stjepan Herceg.

Herceg je rekao novinarima da na području kupreške opštine danas živi 4 000 stanovnika ili 37 odsto populacije prema popisu iz 1991. godine, te da u evidenciji opštinske službe za zapošljavanje trenutno ima više od 450 nezaposlenih, od čega 50 odsto sa diplomom više škole ili fakulteta.

On je dodao da je 31. marta prestala da važi odluka o privremenom finansiranju budžetskih korisnika u periodu januar – mart ove godine, te da je Opštinsko vijeće 31. marta usvojilo prijedlog budžeta za 2011. godinu, prema kojem ukupni planirani prihodi iznose 3,7 miliona KM ili 60 odsto više u odnosu na prošlogodišnji budžet.

Prema njegovim riječima, predloženi budžet usvojen je sa devet glasova “za”, tri “protiv” i četiri uzdržana, a vijećnici su usvojili i Odluku o izvršenju budžeta za tekuću godinu.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+