ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Oko 80.000 KM za podršku poljoprivredi

Objavljeno u PRIVREDA

ČELINAC, Opština Čelinac u posljednje dvije godine izdvojila je više od 79.000 KM za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, od čega 77.000 KM za podršku projektima, a više od 2.000 KM za ispitivanje plodnosti zemljišta.

        Šef opštinske poljoprivredne službe Branimir Milinković rekao je da su to simbolična sredstva, ali da je uz tu pomoć desetak poljoprivrednika uspjelo podići perspektivna poljoprivredna gazdinstva.

        Skupština opštine Čelinac prije dvije godine promijenila je odnos prema razvoju poljoprivrede i umjesto dotadašnjeg socijalnog pristupa, koji je podrazumijevao dodjelu manjih novčanih iznosa širem krugu poljoprivrednika, pristupilo se davanju većih iznosa manjem broju poljoprivrednika.

        Odbornik u Skupštini opštine Čelinca i doktor poljoprivrednih nauka Boris Pašalić kaže da je upravo takav odnos afirmisao poljoprivredu kao privrednu granu od koje se na svom posjedu može obezbjeđivati egzistencija. Srna

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+