ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Oko 30 država želi slobodnu razmjenu sa Carinskom unijom

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

moskvaMOSKVA, Tridesetak država želi da formira zonu slobodne trgovine sa Carinskom unijom Bjelorusije, Kazahstana i Rusije, izjavio je u Moskvi Andrej Slepnev, ministar za trgovinu Evroazijske ekonomske komisije. 

Slepnev je rekao da će Evroazijska ekonomska komisija voditi pregovore o zoni slobodne trgovine sa Izraelom i Indijom do kraja godine i da će pokrenuti i pregovore sa Egiptom, prenosi RIA “Novosti”.

Pregovori sa Novim Zelandom i Evropskim udruženjem slobodne trgovine /Island, Lihtenštajn, Norveška i Švajcarska/ zamrznuti su iz političkih razloga.

Bjelorusija, Kazahstan i Rusija pokrenuli su Carinsku uniju 6. jula 2012. godine, a od 1. januara 2012. godine Minsk, Astana i Moskva formirali su Jedinstveni ekonomski prostor.

Planirano je da Evroazijska ekonomska unija bude formirana 1. januara 2015. godine.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+