ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Održano predavanje mladima o energetskoj efikasnosti

Objavljeno u ENERGETIKA

BIJELJINA, Mladi eko-lideri organizovali su danas u Bijeljini predavanje na temu „Energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije – perspektive i problemi“ čiji je cilj da se mladi ljudi aktiviraju u ovoj oblasti.

Članica Savjeta “Mladih eko-lidera” Aleksandra Savić rekla je da je znanje mladih u oblastima ekologije i liderstva nedovoljno razvijeno, te da je jedan od ciljeva ovog predavanja edukacija mladih.

Ona je dodala da će sutra u 12.00 časova na grdskom Trgu u Bijeljini biti organizovan mini sajam iz oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

Projekat “Mladi eko-lideri” u trajanju od 18 mjeseci, koji djeluje u Srebrenici, Bijeljini, Tuzli i Brčkom, finansira USAID, a treba da edukuje 720 mladih od 16 do 30 godina o zaštiti okoline, ekologiji, energetskoj efikasnosti i liderstvu.

U okviru projekta učesnici će raditi i na izolaciji kuća od spoljnih vremenskih uticaja kako bi domaćinstva smanjila potrošnju električne energije, naročito u toku zimskog perioda.

Partneri projekta “Mladi eko-lideri” su nevladine organizacije “Proni” centar za omladinski razvoj, Centar za održivi razvoj, Omladinska informativna agencija i Centar za energetsku efikasnost. Srna

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+