ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Održana prva sjednica sa novom delegacijom Vlade FBiH

Objavljeno u OSTALO

SARAJEVO, Ekonomsko-socijalno vijeće (ESV) za teritoriju Federacije BiH (FBiH) je danas u Sarajevu održalo svoju prvu sjednicu sa novom delegacijom Vlade FBiH.

Novu delegaciju Vlade FBiH u ESV-u činili su zamjenik premijera i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, ministar finansija Ante Krajina, ministar energetike i rudarstva Erdal Trhulj i ministar rada i socijalne politike Vjeko Čamber, te ministar boračko-invalidske zaštite Zukan Helez.

Iako je bilo predviđeno, zbog ranije preuzetih obaveza sjednici ESV-a ipak nije mogao prisustvovati novi premijer FBiH Nermin Nikšić.

Zamjenik premjera Mladen Ivanković Lijanović je tokom rasprave o Pravilniku o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom istakao da još uvijek postoje poteškoće da svi ministri iz novog saziva Vlade FBiH preuzmu dužnost i kao primjer naveo federalno Ministarstvo turizma i životne sredine.

ESV FBiH je donio zaključak da novoimenovani ministar turizma i životne sredine Branka Đurić-Žilić organizuje u roku od 15 dana sastanak na kojem bi bilo riječi o ambalažnom otpadu sa svim zainetersovanim u vezi sa Pravilniku o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom.

Takođe, zaključeno je da se suspenduje javni oglas za dobijanje operatera sistema upravljanja ambalažom i amabalažnim otpadom koji je početkom marta raspisan po starom pravilniku te da se nakon izmejna ovog pravilnika raspiše novi.

Tokom rasprave o stanju privrednih subjekata iz FBiH koji su izvodi radove u Libiji istaknuto je da je prerano govoriti o štetama jer su na raspolaganju samo podaci za firme “Energoinvest”, “Hidrogradnja” i “Bosnalijek”.

Članovi ESV FBiH razmatrali su finansijski plan poslovanja ovog tijela za 2011. godinu i određene tehničke izmjene Poslovnika o radu ESV-a FBiH.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+