ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Od početka godine promet na Berzi 10 milijardi dinara

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA

BEOGRAD, U prvom tromjesečju ove godine ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 9,7 milijardi dinara, a protekle sedmice istrgovano je 10 odsto te sume, odnosno 912,3 miliona dinara.
Reperni indeks Belex15 dobio je prošle sedmice na vrijednosti 0,92 odsto za pet radnih dana i nedjelju je završio na 768,06 indeksnih poena, podsjetio je Vaso Dulović, broker KBC Sekjuritisa.

Uprkos dobrim prometima, od 1.512 kompanija čije se akcije kotiraju na berzi, trgovano je sa svega 122 imena, što čini osam odsto od ukupnog broja preduzeća.

U fokusu investitora protekle sedmice nalazile su se akcije sa 97,77 odsto, dok su obveznice uzele skromnih 2,23 odsto prometa. Beta

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+