ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

O borbi protiv korupcije

Objavljeno u OSTALO

SARAJEVO, Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Peterom Sorensenom o zakonskim rješenjima koje je parlamentu BiH već predlagao njegov resor, a od izuzetnog su značaja za BiH.

Riječ je o Prijedlogu zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, čije izmjene i dopune su krajem prošle godine odbijene u Parlamentarnoj skupštini BiH, te Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o zaštiti tajnih podataka koji  nije, takođe, prošao parlamentarnu proceduru.

Ahmetović je informisao Sorensena o dosadašnjem napretku kada je riječ o uspostavljanju Kancelarije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga, te prijedlozima za potpisivanje sporazuma sa Crnom Gorom i Srbijom o readmisiji osoba po skraćenoj proceduri, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Razgovarano je i o provođenju odluke o bezviznom režimu. “U okviru praćenja provođenja odluke, Ministarstvo bezbjednosti BiH vrši redovno izvještavanje o provođenju Akcionog plana Strategije za borbu protiv korupcije BiH”, navedeno je u saopštenju.

Ahmetović je naglasio da će se kadrovskim jačanjem Agencije za prevenciju korupcije omogućiti bolje provođenje Akcionog plana, s obzirom na to da je ovo tijelo  nosilac velikog broja predviđenih aktivnosti. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+