ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Novi zemljotres u Japanu pritisnuo evropske akcije

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Evropske akcije izbrisale su ranije dobitke nakon što je novi zemljotres magnitude 7,4 po Richteru pogodio sjeveroistok i istok Japana.
Prema posljednjim Bloombergovim podacima, pariški indeks CAC 40 oslabio je 0,49 odsto, frankfurtski DAX 0,50 odsto, a londonski FTSE 100 za 0,56 odsto. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 skliznuo je 0,24 odsto na 280,90 bodova, nakon što je ranije tokom dana zabilježio rast od 0,5 odsto.

Blaži pad trenutno bilježe i akcije na Wall Streetu. Dow Jones Industrial Average ustuknuo je 0,39 odsto, Standard&Poor's 500 za 0,30 odsto, a Nasdaq Composite 0,29 odsto. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+