ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Novi rekord dinara, 118,93

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Dinar je ojačao prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,93 dinara za evro, što će biti nova rekordna vrijednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

NBS je kupila danas na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila ukupno jednu milijardu i 35 miliona evra, uključujući i današnju intervenciju, i prodala 345 miliona evra.

Dinar će biti jači prema evru za 0,3 odsto nego prije mjesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,6 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,8 posto.Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao danas za 0,1 odsto na 99,31 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,3 odsto nego prije mjesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 11 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 17,9 posto.

Najniža vrijednost dinara prema jedinstvenoj valuti zabeležena je 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,01 dinara. Tanjug

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+