ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Novalić: Nema prodaje BH Telecoma

Objavljeno u OSTALO

BIHAĆ, Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić odlučno je danas odbacio tvrdnje da će Vlada privatizirati BH Telecom, naglašavajući da se digla prašina oko tog pitanja.

Pojasnio je da BH Telecom na berzi zadnje godine ima padajuću vrijednost iako su mu bilansi dobri, i u takvim uslovima to preduzeće se rekontruiše, a ne prodaje.

– U Pismu namjene Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) vodio sam računa i tamo stoji da je potrebno izraditi detaljnu analizu sa aspektom poboljšanja njegovog poslovanja i profitabilnosti – istaknuo je danas Novalić novinarima u Bihaću.

Dodao je da nakon toga postoji mogućnost eventualne djelomične privatizacije u 10 odsto udjela vlasništva ili da se uvede još domaćih vlasnika koji bi vršili pritisak na bolje upravljanje BH Telecomom.

– Privatizacije BH Telecoma nema i neće je biti u ovom mandatu – zaključio je federalni premijer Fadil Novalić. Fena
 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+