ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Novac dobilo 2.200 štediša Ljubljanske banke

Objavljeno u FINANSIJE

LJUBLJANA – U periodu manjem od pet mjeseci od početka verifikacije stare devizne štednje nekadašnjih štediša podružnice Ljubljanske banke u Sarajevu učinjen je napredak.

Rečeno je to u petak u Ljubljani, gdje se završio dvodnevni sastanak predstavnika Bosne i Hercegovine i Slovenije u vezi s izvršavanjem presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Ališić”.

Slovenija je dosad primila više od 29.800 zahtjeva za verifikaciju neisplaćene stare devizne štednje Ljubljanske banke, od toga ih se nešto više od polovice odnosi na Glavnu podružnicu Zagreb, a preostale na Glavnu podružnicu Sarajevo.

Postupak odlučivanja o zahtjevima u Ljubljanskoj banci Sarajevo počeo je 21. oktobra 2016. (za Ljubljansku banku Zagreb 1. decembra 2015.), a do 10. marta ove godine isplatu je dobilo 2.200 tih štediša, ukupno u iznosu od 25,4 miliona evra.

Na sastanku su bili prisutni i predstavnici Savjeta Evrope, koje je zaduženo za nadzor nad izvršavanjem presuda i koje dijeli interes za otklanjanje svih poteškoća koje se pojave u postupku. Nezavisne novine

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+