ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Njemačko poslovno povjerenje u martu palo manje od očekivanja

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

BERLIN, Njemačko poslovno povjerenje u martu je palo manje od očekivanja ekonomista što bi moglo sugerisati da razoran zemljotres u Japanu te veći troškovi zaduživanja možda nisu usporili rast najjače evropske privrede.
Indeks poslovne klime Ifo instituta koji se zasniva na anketiranju 7.000 direktora, spustio se u ovom mjesecu na 111,1 bod, nakon što je u februaru dostigao 111,3 boda, odnosno najviši nivo od ujedinjenja Njemačke. Ekonomisti koje je anketirao Bloomberg očekivali su da će navedeni pokazatelj pasti na 110,5 bodova. Ifov indeks trenutne situacije u martu je porastao za 1 bod na 115,8 bodova, dok je indeks očekivanja skliznuo sa 107,9 na 106,5 bodova.

“Očekujemo nešto sporiji, no ujednačeniji rast njemačke privrede u ovoj godini”, kazao je Christian Ott, ekonomista Natixis Banka iz Frankfurta. “Impulsi sa domaćeg tržišta poništavaće negativne efekte usporenije svjetske trgovine, no nesigurnost će i u 2011. ostati na visokom nivou”, dodao je Ott. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+