ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Njemačka. Stopa nezaposlenosti 6,1 odsto

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

BERLIN, Broj nezaposlenih lica u Njemačkoj pao je na 6,1 odsto 2016. godine što je za 0,3 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je danas Savezna kancelarija za zapošljavanje.

Prema najnovijim statističkim podacima koji su objavljeni na konferenciji za novinare, prošle godine bez posla je bilo 2.691.000 lica, što je manje za 104.000.

Broj nezaposlenih Nijemaca, uključujući one koji privremeno ne mogu da rade i učesnike saveznog programa za nezaposlene, pao je za 50.000 na 3.581.000 prošle godine u odnosu na 2015. godinu.

Prema podacima savezne agencije za statistiku, stopa zaposlenosti prošlog novembra povećana je za 0,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je povećanje za 305.000 na 43.763.000, navodi “Sputnjik”.

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+