ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nikšić zatražio suspenziju 110 miliona KM

Objavljeno u PRIVREDA

nermin niksicSARAJEVO, Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić zatražio je od Svjetske banke da suspenduje 110 miliona KM namijenjenih za projekat poboljšanja malih i srednjih preduzeća – javila je večeras Federalna televizija.

Trebalo je da sredstva budu uplaćena Fondaciji OdRaz, koja u ime Vlade FBiH provodi projekat Svjetske banke za podršku privredi.

Nikšić je odgađanje sredstava od Svjetske banke zatražio nakon što je Upravni odbor Fondacije OdRaz imenovao novo rukovodstvo.

Upravni odbor Fondacije OdRaz, koji čini šest ministara iz Vlade FBiH na čelu sa ministrom finansija Antom Krajinom, smijenio je rukovodstvo Fondacije i na mjesto postavio člana HSP-a BiH Vinka Jakića i to u samom procesu realizacije sredstava.

Iz Svjetske banke potvrdili su da su dobili Nikšićevo pismo uz obrazloženje da će narednih dana kontaktirati Krajinu kojeg je FBiH ovlastila za predstavnika za ovaj projekat da bi dogovorili sastanak na kojem bi razgovarali o mogućem uticaju o informaciji o Fondaciji OdRaz na projekat i utvrditi odgovarajuće korake radi pravilnog korištenja projektnih sredstava. Srna

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+