ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nije ispoštovan dogovor o povratku radnika na posao

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, Poslovodstvo Urbanističkog zavoda Republike Srpske (RS) nije ispoštovalo postignuti dogovor sa sindikatom o povratku na posao 30 radnika Zavoda koji su tokom stečajnog postupka ostali bez posla.

“Direktor Zavoda Goran Vajkić nije ispoštovao postignuti dogovor, jer nije potpisao ugovore o radu sa otpuštenim radnicima i jutros nismo mogli da uđemo u Zavod čija su ulazna vrata bila zaključana”, rekao je Srni predsjednik Sindikalne organizacije Urbanističkog zavoda RS Igor Kljajić.

Kljajić je rekao da su radnici ogorčeni ovakvim postupkom poslodavca, o čemu su obavijestili inspekciju rada i očekuju da će nadležne institucije blagovremeno reagovati u ovom slučaju.

Većinski vlasnik Urbanističkog zavoda RS je banjalučki biznismen Jovan Vidović, koji je na jučerašnjem sastanku u Banjaluci sa sindikatom obećao povratak otpuštenih radnika na posao.

Viši privredni sud Banjaluka nedavno je poništio presudu banjalučkog Okružnog privrednog suda o pokretanju stečaja u Urbanističkom zavodu RS.

Poreska uprava RS podnijela je ranije Okružnom tužilaštvu u Banjaluci četiri izvještaja protiv pet direktora i vlasnika Urbanističkog zavoda zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja u privredi i službeni položaj.  Srna

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+