ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nezaposleni, a zarađujete? Evo nekoliko korisnih savjeta

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

NJUJORK, Dodatni posao može vas spasiti od nezaposlenosti. Iskoristite slobodne sate da stvorite prihode i poboljšate svoj život sa nekoliko novih savjeta.

 

1. Dajte instrukcije

Davanje instrukcija ne kontroliše se zakonskim putem, pa tako dajte oglas na nekoliko strana, razglasite među prijateljima i počnite dijeliti svoje znanje za novac. Hemija, matematika, jezik, sviranje, kuvanje, krojenje, strani jezici, brojna su područja u kojima su ljudi spremni platiti za pomoć.

2. Prodajte stvari koje vam ne trebaju

Osim što ćete razvijati svoje trgovačke vještine, riješićete se stvari koje vam ne trebaju, a neko će cijeniti što ne mora za udobnu fotelju izdvojiti punu cijenu.
E-bay, Amazon ili dobri stari oglasi pa i društvene mreže, vaše su polazne tačke za prodaju, dok su tavani, podrumi i pretrpani ormari skladišta potencijalne robe.

3. Pomažite u kućnim poslovima, čuvanju djece ili psa

Ponovo, objavite oglas i razglasite kako šetate psa, super kuvate, čuvate stanove, brinete se o djeci ili odlazite u kupovinu namirnica. Ponudite svoju pomoć u svemu što vam leži i kad pronađete klijenta pažljivo dogovorite uslove i cijenu prije početka posla.

4. Postanite prodajni predstavnik

Kozmetika, prirodna hrana, osiguranja ili sportski proizvodi, prodaja preko predstavnika uzela je maha, a potrebna vam je samo široka mreža poznanika i prijatelja. Osim što ćete po jeftinijim cijenama dobiti proizvode, za sve što prodate, uzimate naknadu.

5. Učestvujte u onlajn anketama ili akademskim istraživanjima

Sve piše u naslovu.

6. Postanite statista

Ako živite u većem gradu, postoji nekoliko agencija za statiranje u koje se možete uključiti. Iskoristite svoj izgled, oslobodite se straha od kamere i upoznajte brojne nove ljude dok čekate na red za snimanje.

7. Iznajmite sobu, garažu ili stan ili zamijenite stan tokom praznika

Slobodne sobe rijetko se iznajmljuju ispod 100 evra. Upoznaćete nove ljude, naučićete se toleranciji i nekome pomoći, a to neće biti samo vaš kućni budžet, prenose agencije.

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+