ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nezadovoljni raspodjelom PDV-a

Objavljeno u OSTALO

slikaPETROVO, Predstavnici 25 opština Republike Srpske zatražiće od premijera Srpske Željke Cvijanović da se najkasnije do 31. jula sastane sa načelnicima svih opština koje su, kako tvrde, oštećene preraspodjelom prihoda od indirektnih poreza.

Ovo je jedan od zaključaka sa sastanka načelnika 21 opštine koji je danas održan u Petrovu, na inicijativu načelnika ove lokalne zajednice Ozrena Petkovića.

Čelnici opština traže da odluka odmah bude poništena i da se raspodjela do 2016. godine obavlja po koeficijentu iz 2009. godine.

U slučaju da se Vlada ogluši o zahtjeve, najavljeno je preduzimanje “zakonom predviđenih mjera”.

Predstavnici opština i gradova koji smatraju da su oštećeni izmjenom koeficijenta raspodjele prihoda od indirektnih poreza navode da je odluka Vlade Republike Srpske o učešći opština i gradova u prihodima od indirektnih poreza i načinu raspoređivanja tih prihoda “diskriminatorska i strateški pogubna”.

Načelnik opštine Petrovo izjavio je Srni da je zbog ovoga “u pitanju opstanak opštine Petrovo”.

Potpredsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica rekao je da je “ovdje mnogo politike” i da “u 90 odsto ovih opština skupštinsku većinu čine odbornici iz opozicionih stranaka”.

Nezadovoljne opštine će, rečeno je u Petrovu, pokrenuti medijsku akciju da bi ostvarile svoje namjere. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+