ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Netflix: Poskupljenje se pokazalo kao ispravan potez

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT

NJUJORK,  U sedmici koja je na izmaku Netflix je objavio kako će svojim pretplatnicima u SAD-u i nekoliko drugih velikih tržišta povećati cijene Standard i Premium paketa sa 9,99 na 10,99 i s 11,99 na 13,99 dolara. 

Povećanje mjesečne pretplate od jednog ili dva dolara korisnici nisu dočekali s odobravanjem, ali nije primijećeno niti da su se pretjerano bunili po društvenim mrežama, pa bi se moglo reći da je sve prošlo skoro bezbolno.

S druge strane, investitori su s oduševljenjem dočekali ovakav način povećanja Netflixovih prihoda, pa su krenuli u značajnijem broju kupovati njihove akcije.

To je rezultiralo porastom cijene od preko sedam odsto u samo jednom danu, pa jeNetflixova akcija dotakla  nivo od preko 198 dolara, najviše ikada. Rezultat je to oslanjanja na podatke iz prošlosti, kada je Netflix u 2014. i 2015. podizao cijene osnovne pretplate za po jedan dolar, a što nije imalo skoro nikakav učinak na rast broja pretplatnika tog servisa.

Investitori sada očekuju kako će se rast broja korisnika Netflixa nastaviti i pored poskupljenja, i vrlo su optimistični što se tiče budućeg poslovanja ove kompanije.

Usput rečeno, do daljnjega će cijene svih paketa Netflixa za korisnike u Hrvatskoj ostati kakve su bile i do sada: 7,99 evra za osnovni paket (1 uređaj), 9,99 evra za Standard (2 uređaja, HD) te 11,99 evra za Premium paket (4 uređaja, UHD) bug.hr

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+