ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Neće masovni turizam, dižu cijene stanova

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

BARSELONA, Stotinak stanovnika Barselone okupilo se na gradskoj plaži u znak protesta zbog nekontrolisanog porasta masovnog turizma u popularnoj turističkoj destinaciji.

Protest je organizovala grupa lokalnih stanovnika pod sloganom “Plaža pripada svima”, prenosi AP.

Demonstranti tvrde da je priliv turista povećao cijenu zakupa stanova i ukazuju na “neotesano ponašanje” stranaca željnih zabave.

Tenzije su porasle između vlasti i radikalnih ljevičarskih grupa koje su pokrenule akciju protiv masovnog turizma u Barseloni i drugim dijelovima Španije, navodi američka agencija.

Španija, zemlja od 46 miliona stavnovnika, imala je 75,3 miliona turista u 2016. godini, a broj pristižućih turista povećao se za 12 odsto u prvih šest mjeseci ove godine. Tanjug

Foto: Tanjug, AP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Tanjug, AP

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+