Capital.ba

NBS prvi put ove godine kupila devize, kurs jača – 115,3845

28.03.2014. / 20:54

dinari kovaniceBEOGRAD, Dinar će u ponedjeljak, 31. marta, nastaviti jačanje prema evru i to za šest para, ili 0,1 odsto, tako da će, uz kupovinu deviza od strane Narodne banke Srbije (NBS), zvanični srednji kurs iznositi 115,3845 dinara za jedan evro.

NBS je objavila da je danas, prvi put od početka godine, intervenisala kupovinom na međubankarskom deviznom tržištu i to 20 miliona evra, da bi sprečila prekomjernu dnevnu oscilaciju kursa. Od početka godine do danas prodala je ukupno 820 miliona evra.

Dinar će u ponedjeljak biti 0,5 odsto jači nego na početku ove godine, za tri odsto slabiji nego prije godinu dana i 0,6 odsto slabinji nego prije mjesec dana.

Indikativni kurs dinara prema dolaru danas je nastavio da jača, drugi dan zaredom, i to za 0,1 odsto i iznosi 83,8611.

Srpska valuta je prema američkoj jača 0,9 odsto na mjesečnom nivou, a 4,3 odsto na godišnjem nivou.

Najniža vrijednost kursa dinara prema evru ove godine bila je 7. februara, kada je srednja vrijednost iznosila 116,1253 dinara za jedan evro, a najviša 1. januara, kada je bila 114,6421 dinar za jedan evro.

Dinar je ove godine bio najjači 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara, a najslabiji 7. februara, kada je jedan evro bio 116,1253 dinara. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!