ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Naredne sedmice o budžetu

Objavljeno u NAJAVE DOGAĐAJA

SARAJEVO, Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH biće održana utorak, 29. marta, na kojoj bi po hitnom postupku trebalo da bude razmatran prijedlog federalnog budžeta za tekuću godinu.

Na predloženom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2011. godinu, te Dokument okvirnog budžeta Federacije za period 2011/2013. godine.

Sjednicu je sazvao predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Denis Zvizdić.

Vlasti FBiH formirane su prošle sedmice iako izbori za federalni Dom naroda nisu završeni u svim kantonima, zbog čega su dosadašnja predsjednica FBiH Borjana Krišto i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović podnijeli odvojene zahtjeve CIK-u BiH da se izjasni o provedenim izborima u Parlamentu FBiH.

Novoizabrani predsjednik FBiH Živko Budimir najavio je danas spremnost da se, ukoliko Ustavni sud ocijeni da je konstituisanje vlasti u Federaciji neustavno i nezakonito, sačeka provođenje izbora u preostalim kantonima i ponovi proces konstituisanja vlasti.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+