ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nafta blizu dvogodišnjeg maksimuma

Objavljeno u ENERGETIKA, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Cijena nafte se jutros na tržištu u Aziji kreće ispod 106 dolara za barel, ali i dalje blizu dvogodišnjih maksimuma, podstaknuta političkim previranjima na Bliskom istoku i na sjeveru Afrike i znacima jake svjetske tražnje.
Sirova nafta za isporuku u maju je u elektronskom poslovanju na Njujorškom merkantilnom tržištu ugovarana osam centi u padu u odnosu na prethodni dan, po 105,52 dolara za barel. Taj termin isporuke je u četvrtak na zaključenju tržišta oslabio 15 centi, na 105,60 dolara za barel.

Nafta marke “brent” je na londonskom tržištu ICE jutros ugovarana 12 centi u porastu, po 115,84 dolara za barel, prenio je Rojters.

Cijene sirove nafte su od eskaliranja protesta protiv libijskog lidera Moamera Gadafija sredinom februara odskočile 25 odsto jer je izvoz nafte iz te članice OPEK, koji je obično dostizao 1,6 miliona barela dnevno, praktično obustavljen. Tanjug

Ključne riječi:  

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+